LNVG køber halvandendækkertogsæt fra Alstom (Generelt)

af pjl, fredag 26. februar, 2021, 12:46 (49 dage siden) @ andersj

Luxembourgske CFL bestilte allerede i december 2018 de nye "halvandendækkertogsæt" til regionaltrafikken. Da der var tale om en nyudvikling har der endnu ikke været nogle illustrationer af togene udover af fronten og denne:
[image]

Nu har den tyske delstat Niedersachsen, gennem deres togselskab Landesnahverkehrsgesellschaft Niedersachsen mbH (LNVG) bestilt 34 togsæt a 4 vogne plus 18 ekstra mellemvogne til Expresskreuz Bremen/Niedersachsen der består af:
RE 1 Hannover-Bremen-Oldenburg-Norddeich Mole. Med de nye tog køres der to togsæt Hannover-Oldenburg hvor det ene fortsætter til Norddeich Mole og det andet til Wilhelmshaven.
RE 8 Hannover-Bremen-Bremerhaven Lehe.
RE 9 Osnabrück-Bremen-Bremerhaven Lehe.

RE 1 og RE 8 kører hver anden time og danner dermed timedrift Hannover-Bremen. I myldretiden køres supplerende tog Hannover-Bremen.
RE 9 kører hver time mellem Osnabrück og Bremen og hver anden time helt til Bremerhaven Lehe. Dermed dannes der sammen med RE 8 timedrift.

Alstom skal også sørge for vedligehold og reservedele i 30 år, mens selve driften nu skal i udbud. I dag køres Expresskreuz Bremen/Niedersachsen af DB Regio Nord med BR 146.1 og Twindexx dobbeltdækkere.

Togene består af endevogne i to-etager og motoriserede mellemvogne i en etage, hvor teknikken er placeret på taget. En omvendt Siemens Desiro HC. Togene skal køre fra 2024 og de ekstra mellemvogne bliver leveret i 2028 da enkelte perroner skal forlænges og signaler flyttes for at få plads til længere tog. De ekstra mellemvogne er sandsynligvis også dobbeltdækkervogne.

Hvert togsæt er 106 meter langt og har 405 siddepladser. Kontrakten har en værdi på 800 mio. Euro inkl. nyt værksted og 30 års vedligehold. Man har over togenes levetid sparet anslået 100 mio. Euro på at udbyde togindkøb og vedligehold sammen.

Mon det er dødsstødet til dobbeltdækkervogne fra Görlitz?

Leveres endda i det nye DE3 loading gauge, hvilket betyder mere plads i bredden


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Indsend billeder

Lokomotivfabrikker


Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen