Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

BDK-rapport: Hastighedsopgradering af regionale baner (Jernbanen i dag)

af andersj, Aalborg, 12/3 2021, 15:25 (1134 dage siden) @ Hjortlund

Fremtidens lokaltog kører 140 - 160 km/t :-)
Men du kan købe dem allerede i dag. Både på brint, batteri og el - eller sågar på diesel, hvis du insisterer...

...og de 140-160 km/t er "gratis" i forhold til den maksimale acceleration. Du får altså ikke tog med bedre acceleration ved at sætte hastigheden ned til 120 km/t - det får du alene ved at sætte flere traktionsmotorer på toget, hvilket øger pris, driftomkostninger og vedligeholdelsesomkostninger.

/Lasse


NJ’s nye lint togsæt kan køre 140km/t i dag. Så vidt jeg har forstået, er det “bare” infrastrukturen der er flaskehalsen på strækningerne.

Dog er infrastrukturen mellem Hjørring og Aalborg perfekt til en effektiv halvtimedrift med 120 km/t. Der kan køres fra Lindholm til Brønderslev og fra Brønderslev til Hjørring på ca. 14 minutter i dag.
Mellem Hjørring og Frederikshavn ville en let hastighedsopgradering Hjørring-Tolne samt krydsningsstation i Tolne gøre underværker. Det tager i dag 15 minutter for de hurtigste tog Hjørring-Tolne og 12 minutter Tolne-Frederikshavn.

Selvom økonomien var rigtig god i hastighedsopgradering Aalborg-Frederikshavn i den indledende screening, så må det næsten 100% have været placeringen af krydsningsstationerne der har "dumpet" strækningen nu.

--
Mvh Anders


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billige jernbane T-shirts



Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak