Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Sidespor til "Terminal 1" i Aalborg Øst (Generelt)

af andersj, Aalborg, 23/3 2021, 01:03 (1130 dage siden) @ Thomas Boberg Nielsen

Den tidligere ammoniakterminal i Aalborg Øst har efter ombygning og ibrugtagning skiftet navn til "Terminal 1". Om sporet altid på papiret har heddet "Terminal 1", ved jeg ikke. Men nu er sporet i hvert fald blevet udstyret med et fint skilt. De øvrige sidespor på Aalborg Øst har også fået skilte.

Det er dejligt at se, at der sendes jernbanegods til og fra Aalborg fem dage om ugen.

Terminalen er endda lavet delvist af genbrugsmaterialer fra Hobro-Aalborg: Nyopført godsbaneterminal sparer over to års CO2-forbrug med genanvendte materialer

Togene er også på nogle dage begyndt at være ret store, men kan variere meget. Nogle kunder har kun enkelte vogne mens andre har 8-10 vogne med toget. I går mandag var der 20 vogne med til havnen, men det skyldes nok til dels også at søndagens tog var aflyst pga. totalspærring mellem Langå og Aarhus i weekenden.

Her er toget i torsdags med de kalkvogne du har fotograferet på terminalen: https://www.youtube.com/watch?v=wYXZwKrC_Jc

Samt foto:
[image]

--
Mvh Anders


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Odsherreds Jernbane 1899 - 18 maj - 1924
Odsherreds Jernbane 1899 - 18 maj - 1924

Her er tekst og billeder fra jubilæumsskriftet "Odsherreds Jernbane 1899 - 18 maj - 1924", der fortæller om banens forhistorie, anlæggelse og første 25 år. Skriftets annoncer er udeladt men findes i PDF-versionen i Jernbanen.dk´s arkiv.

Læs mere
Indsend billeder

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak