Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Ejerskab af DSB Desiro - svar (Generelt)

af Henrik PS ⌂, Brøndby, 25/3 2021, 20:19 (1100 dage siden) @ Henrik PS

Så vidt jeg lige kan se så:
De 12 første togsæt der var ejet af Angel Trains blev i 2020 frikøbt af DSB hvorefter Arriva købte dem af DSB. Midtjyske Jernbaner har så købt 4 af disse af Arriva.
4 togsæt var ejet af DSB og 4 togsæt var ejet af Transport-, Bygnings- og Boligministeriet. De er alle solgt til Arriva.

Mange tak for svar.

Jeg prøver lige at forstå sammenhængen om ejerskab.

Blev de otte togsæt, der blev anskaffet i 2010 købt direkte af DSB hos Siemens?

Eller var det allerede i 2010, at Transportministeriet købte fire af togsæt?.

Hvad er grunden til, at Transport-, Bygnings- og Boligministeriet er kommet ind som ejer af fire togsæt?

DSB købte otte togsæt hos Siemens i 2010.

DSB, Midtjyske Jernbaner og Midttrafik indgik i 2012 en aftale om samdrift på Grenaabanen og Odderbanen. Transportministeriet købte fire togsæt i 2013 af DSB til brug for samdriften på Grenaabanen og Odderbanen.
I 2020 frikøbte DSB 12 togsæt af Angel Trains, hvorefter de blev solgt til Arriva sammen med de fire togsæt der var ejet Transport-, Bygnings- og Boligministeriet og de fire togsæt, der var ejet af DSB. Det skete i forbindelse med overdragelse af driften på Svendborgbanen og regionaltogtrafik i Midt- og Vestjylland fra december 2020.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Tagcloud

nattog liggevogne sovevogne spisevogne barvogne postvogne rejsegodsvogne styrevogne dobbeltdækkervogne remise maskindepot station banegård hovedbanegården IC2 IC3 IC4 godstog persontog materieltog arbejdstog Nærumgrisen veteranbaner jernbanefotos jernbanebilleder Movia rangerlokomotiv havnebane industrispor skinnebusser Øresundstog intercity intercitytog intercitylyn tog DSB Arriva Lokaltog

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak