Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Hjallese Station dags dato (3 fotos) (Jernbanen i dag)

af andersj, Aalborg, 26/3 2021, 11:34 (1120 dage siden) @ anho

Nu er Svendborgbanen så vidt jeg husker en af de baner i Danmark der har ringest rettidighed og flest fuldstændige eller delvise forsinkelser. Det er også en travl pendlerbane med enkeltsporsdrift og op til tre tog i timen per retning, men visse stationer tæt på Odense har kun et enkelt tog i timen.

Hvad mener forummet ville være den bedste løsning på disse problemer? Delvist dobbeltsporing på delstrækninger? Dobbeltspor mellem Ringe og Odense? Omlægning af køreplanen? Eller noget helt andet?

De fleste problemer relatere sig til signalfejl. Det var også derfor Svendborgbanen skulle have været en af de første strækninger i øst til at få ETCS.

En af de største udfordringer for passagerene har været og er "Stenstrup-vendingerne", hvor togene vender i Stenstrup hvis der er forsinkelser på mere end 5 minutter - der er nemlig kun 7 minutters ophold i Svendborg. Fra 1. marts til og med i dag har Banedanmark og Arriva derfor kørt en forsøgsordning for at undgå Stenstrup vendingerne:
• 28xx / 46xx forsinket 5 – 7 minutter, udsendes bortfald af standsning i Svendbog Vest henholdsvis. Stenstrup Syd og Svendborg Vest i retning mod Svendborg
• 28xx / 46xx forsinket 8 – 10 minutter, udsendes bortfald af standsning i Svendborg Vest henholdsvis Stenstrup Syd og Svendborg Vest i begge retninger for toget.
• Ved forsinkelser over 10 minutter vendes toget i Stenstrup.

Med ETCS vil det også være muligt at vende i Svendborg Vest.

--
Mvh Anders


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak