Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Udmærket økonomihotel og "Cité du Train" (Generelt)

af Nordexpress, 28/3 2021, 08:24 (1118 dage siden) @ XAL Olesen
redigeret af Nordexpress, 28/3 2021, 08:45

Hvis man tæller de tilgængelige magasiner med er der væsentligt flere udstillede genstande i jernbanemuseet i York. I Mulhouse er der lagt stor vægt på at skabe stemning og præsentere franske jernbane-ikoner, jeg synes det er meget vellykket.

Både York og Mulhouse er 'must see' steder. Men da museet i York er gratis og York som engelsk middelalderby virkelig er et besøg værd, kan York anbefales til hele familien til et 4-5-6 dages ophold. Og så er der afdelingen Locomotion i Shildon nord for og et fint lille museum i den oprindelige station i Darlington. Og et spændende flymuseum lidt uden for York, hvor man kan blive meget klog på Anden Verdenskrig (der kører en bus til døren - men kun få gange om dagen).

Hvis man vil overnatte i Mulhouse for at få så meget tid i museet, man lyster - i stedet for at skulle stå tidligt op og rejse 3-4 timer til museet - så er der et aldeles glimrende 2 stjernet økonomihotel i samme 5 minutters gåafstand som sporvognen, bare fra den anden side: Ibis Budget Mulhouse Dornach. Der kører en bus dertil fra banegården som har stoppested lige uden for hotellet.

PS. Og når man i York er lidt træt af udstillinger sætter man sig på den udendørs overdækkede balkon i museet og nyder udsigten over den nordlige ind/udkørsel til stationen - naturligvis med katedralen i baggrunden.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak