Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Kan man stjæle et tog? (Generelt)

af Leif Jørgensen, København Ø., 30/3 2021, 21:18 (1094 dage siden) @ Lars

I den britiske komediefilm The Titfield Thunderbolt fra 1952 får skurkene ødelagt den privatdrevne jernbanes damplokomotiv. Et par af heltene vil drukne deres sorg over det men kommer i deres fuldskab på at låne et damplokomotiv fra British Rail. På drejeskiven ved depotet bliver de opdaget, så de sætter lokomotivet i gang og kører udover kanten. Så går det ellers gennem gaden i en by, mens de forbløffede indbyggere ser til, og videre lige ud ind i en park, hvor et træ sætter en effektiv stopper for turen.

Danske Olsen-banden på sporet må næsten alle her vist kende, så her burde referat være overflødigt.

Fra tegneseriernes verden kan nævnes Lucky Luke-albummet Nitroglycerin. Her stjæler Dalton-brødrene et særtog i den tro, at en kasse med det farlige sprængstof ombord på det indeholder guld. Suppler med en kolerisk skibskaptajn, en nervøs fyrbøder, en stationsforstanders forgæves forsøg på at få ro, en anden bandes forsøg på at hindre nitroglycerinen i at nå frem og en bedemand med håb om kunder... ja så har Lucky Luke og Jolly Jumper nok at se til.

Med venlige hilsner
Leif Jørgensen


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Tagcloud

nattog liggevogne sovevogne spisevogne barvogne postvogne rejsegodsvogne styrevogne dobbeltdækkervogne remise maskindepot station banegård hovedbanegården IC2 IC3 IC4 godstog persontog materieltog arbejdstog Nærumgrisen veteranbaner jernbanefotos jernbanebilleder Movia rangerlokomotiv havnebane industrispor skinnebusser Øresundstog intercity intercitytog intercitylyn tog DSB Arriva Lokaltog

DSB E988

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak