Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Lindau 2020 (Generelt)

af Steff, 30/3 2021, 22:05 (1117 dage siden) @ Tommy Nilsson

Lindau er en ø, beliggende i den østligste del af Bodensøen og grænser op til Østrig og lidt længere (fra Østrig) til Schweitz.
Der er to bro/dæmninger ud til øen, en bro for biler/gående/cykler og en dæmning for jernbane/gående/cykler.

I Lindau slutter/starter 2 jernbaneforbindelser. Den ene med tråd (15kw 16 2/3 Hz) til Østrig og videre til Schweitz og den anden uden tråd til Friederichshafen og resten af Tyskland.

Derfor befares Lindau af både DB, SBB og ÖBB samt flere private operatører bl.a. ALEX. Så jernbanemæssigt er der MEGET at se på. Det bedste fotosted – synes jeg – er jernbanedæmningen, hvor det hele passerer næsten uafbrudt, bl.a. de flotte SBB vogne med panorama- og restaurant/buffet vogne. Og det med dieselforspand BR 218.

[image]
[image]
[image]
[image]

Øen hvor stationen ligger er faktisk rimelig stor med masser af seværdigheder og butikker, spiser godt i Lindau Yachtclub!
God tur når tiden kommer.

Med venlig hilsen

Steffen Dresler

NB: Man jo selvfølgelig også sejle til Lindau, FLOT havn.

--
Steffen Dresler


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

ContecRailSvenska-lok
Teglværker i Danmark
Teglværker i Danmark

Her er en oversigt over danske teglværker. Listen indeholder de teglværker, der (så vidt vides) havde jernbanespor enten i form af eget spornet eller sidespor til en anden jernbane. Med tiden vil listen også indeholde de lokomotiver, der tilhørte de enkelte teglværker.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak