Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Bliver fremtidens tog trange? (Generelt)

af RasmusD, 1/4 2021, 22:51 (1114 dage siden) @ My1202

Du demonstrerer din egen uvidenhed med det link.

Det beskriver en ulykke hvor et tog har kørt 170 km/t gennem en kurve hvor man højest må køre 80 km/t. Lektien, amerikanerne lærer af det, er at man skal bygge vogne der bedre beskytter passagerer ved ulykker i høj fart.

Vi har haft en tilsvarende ulykke i Danmark, hvor et tog kørte omkring 140 km/t gennem et sporskifte hvor det højst måtte køre 60 km/t. Nemlig Sorø-ulykken. Som fandt sted 25 år før den amerikanske.

Den danske lektie var dels at bygge sporskifter om, så de bedre forhindrede afsporinger, men primært at indføre automatisk fartkontrol og nødstop i form af ATC. Havde amerikanerne haft et system på linje med ATC, ville ulykkestoget være blevet stoppet før det overhovedet nåede den kurve.

Det vidner om to vidt forskellige tilgange til sikkerhed. Den amerikanske accepterer ulykken og forsøger blot at reducere omfanget af skader, når ulykken sker. Den danske er at forhindre ulykken i overhovedet at ske. Når man ser på hvilken elendig forfatning, de amerikanske jernbaner generelt er i, tvivler jeg på at de kan lære os særlig meget om jernbanesikkerhed.

Og det bliver det sidste jeg skriver i denne tråd. Det er spild af energi at engagere sig yderligere, når det eneste der står mål med din grad af uvidenhed er din ubegrundede selvsikkerhed. Det er ren Dunning-Kruger.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak