Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Skifte i Fredericia fra K 22 (Generelt)

af Rail, 4/4 2021, 13:05 (1111 dage siden) @ Poul Brandt

Mon genoptagelsen af IC Lyn til/fra Frederikshavn så ikke kan gennemføres p.g.a. manglende MF med ETCS ?


Det tror jeg sådan set heller ikke, man er interesseret i Nordjylland. De er ret tilfredse med betjeningen med Nordjyske Jernbaner og at der skal køre DSB-tog ind imellem de andre tog, giver kun "støj".


Og rent økonomisk er Nordjyskes "lokaltog" markant billigere i drift end DSB's "fjerntog", så Ministeriet har nok ikke været svær at overtale. :-)

Nu kører Nordjyske som underleverandør til DSB, så Ministeriet har betalt det samme for de "direkte" tog.

Sidst, men ikke mindst, passer det vel også DSB ret godt. DSB's plan er jo at kunne klare sig uden tilskud fra 2030, så tab af en strækning, der end ikke på lang sigt kan give overskud i sig selv, er i det perspektiv en gevinst.

Det kan givet godt være sådan at enkelte tog kan give mening - selv for DSB. Folk har en tendens til at flytte over i de direkte tog selvom de direkte tog er ret lavfrekvente. Noget der kan ses på Vejle - Struer efter der kun er 4 direkte afgange tilbage.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

DSB MZ1438
Hedeland Veteranbanes lokomotiver
Hedeland Veteranbanes lokomotiver

Her er en oversigt over alle smalsporslokomotiver (damp, benzin og diesel) tilhørende Hedelands Veteranbane (Industribaneklubben). Listen er forsynet med links til lokomotiverne i Jernbanen.dk´s database, hvor data og billeder kan ses.

Læs mere
Svenska-lok

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak