Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Skifte i Fredericia fra K 22 (Generelt)

af Thomas Rasmussen, Nordjylland, 5/4 2021, 16:14 (1089 dage siden) @ Poul Andersen

Iflg. denne køreplan, hvor DSB afgange køres af NJ, er der mulighed for køb af Orange billet til/fra Frederikshavn.

[image]

Disse afgange er på RE75 (togsystemet fra Skagen) og er således alle tilpasset forbindelse med lyntog i Aalborg: sydpå ank. xx:27/42, afg. xx:50 - nordpå ank. xx:06, afg. xx:14.

Vil man med intercitytog til/fra Aalborg i kombination med et DSB/NJ-tog, må man således vente længere tid i Aalborg. Sydpå vil der dog på hverdage og lørdage være mulighed for så at ankomme til Aalborg en halv time senere på RE76 (togsystemet fra Hirtshals, evt. med skift i Hjørring fra RE75 Skagen-Hjørring). Da Rejseplanen optimerer på rejsetid og antal skift, vil denne billige forbindelse med unødigt lang ventetid i Aalborg ikke blive vist, og dermed kan der ikke købes orangebillet til den.

I praksis kan dette omgås ved at søge billet fra Sindal, da RE76 udgår fra Hirtshals og Hjørring - i myldretiden er der forbindelse fra Sindal med skift i Hjørring, men her gør ulempen ved skiftet, at begge forbindelser vises. Dette gælder dog ikke ank. Aalborg 19:27, da toget ank. Aalborg 19:57 undtagelsesvist udgår fra Skagen og Frederikshavn. Her måtte jeg sidst fremsøge en rejse med bus fra Klæstrup til Brønderslev, som er så tidligt i Brønderslev, at begge afgange kan bruges Brønderslev-Aalborg. Her vil Rejseplanen gerne lade mig vente længe i Aalborg og vælger således ank. 19:27, hvortil der sælges orangebilletter.

--
Thomas Rasmussen
[image][image]


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Svenska-lok
Billige jernbane T-shirts


Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak