Pressemøde om ny infrastrukturplan torsdag (Generelt)

af Poul Brandt @, Nordsjælland, onsdag 07. april, 2021, 20:56 (11 dage siden) @ mikedk2100

Ja TV2 har åbenbart fået en del af planen udleveret. Men kun elementer, der handler om mere asfalt. Det tyder på, at selvom ministeren samtidig siger, at den kollektive trafik skal styrkes, så er planens elementer omhandlende den kollektive trafik ikke værd at tale om.

Det er så (heldigvis) kun regeringens udspil.

Det er nok taktik.

På denne måde fremstår det som om regeringen gør noget for mange! bilglade vælgere.

I anden omgang kommer så banerne. Men her skal støttepartierne lige have mulighed for at kræve (læs: stor omtale i pressen) Togfondforliget opfyldt (som Ministeren allerede har lovet vil ske).

Frederikssundmotorvejen er der rødt flertal imod, men den har et supergodt samfundsøkonomisk afkast, så den skal blå blok lave støj om at få, og så får de den.

På den måde kan alle bagefter sige at de fik noget i det store forlig. :-)

PS Siden det skal ske i Kalundborg, kommer der nok også en hastighedsopgradering af Holbæk-Kalundborg til 160 km/t. Som jeg forstår det er det egentlig allerede en del af Togfondforliget, men jeg er ikke sikker. Projektet er i det mindste sat på hold pt.

--
Mvh Poul

Alle nye baner bør anlægges for 300 km/t.
København-Odense-Aarhus 2 x 45 minutter
København-Aarhus via Kattegat 55 minutter
Aarhus-Holstebro 1 time (Aarhus-Silkeborg 250 km/t)
Nykøbing F - Rødby - Puttgarden 250 km/t


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen