Pressemøde om ny infrastrukturplan torsdag (Generelt)

af LHJ, torsdag 08. april, 2021, 00:05 (10 dage siden) @ Niels

, men det er nu slået fast at Egholmforbindelsen ikke løser trængselsproblemerne på mellemlang og lang sigt.


Ja, det er egentlig utroligt, at der stadig er nogen, der tror, at flere og bredere motorveje løser trængselsproblemerne. Der er jo allerede nu rigeligt med plads til bilerne motorvejene. Så hvis bilerne bare ville blive dér, så var der ingen ko på isen. Problemerne opstår, når bilerne skal af motorvejene og ind i byerne. Køerne på afkørselsramperne udvider sig lynhurtigt i myldretiden til selve motorvejen, da bilerne på ramperne skal videre ad en- eller tosporede veje, som slet ikke kan optage alle de biler, som de brede 6-8 sporede motorveje genererer.
Hvis man skal løse trængselsproblemerne med flere motorveje, så er man samtidig nødt til at skabe mere plads til bilerne i byerne, og det gør man kun ved at rive en masse huse og bygninger ned og erstatte dem med flere parkeringspladser og flere brede veje, hvor der før lå huse.
Der er kun én løsning på problemerne: færre biler og bedre kollektiv trafik.
Det var bare lige det, jeg ville sige - god rolig nat.

Venlige hilsner

Niels H


Tak, og i lige måde!
Du har naturligvis ganske ret, Niels - men desværre er der vist for få stemmer i det synspunkt ...:-|
Mh
LH

PS: Og nej, selvkørende elektriske biler løser ikke problemet; hvis de tillige skal være "delebiler", bliver problemet endda større!
Det var bare det, jeg ville sige ;-)


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Jernbanebøger

På Skinnecykel i Danmark Og Sverige

På Skinnecykel i Danmark Og Sverige
Pris 90 kr.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen