Ny opdeling af Jernbanen.dk? (Generelt)

af Kai Bayer @, søndag 18. april, 2021, 19:57 (30 dage siden) @ Hjortlund

Når Billund kommune efter sommerferien/primo september overtager skinnerne og arealet rundt om, er det tanken, at skinner og ballast bliver liggende. Banen skal ryddes for buskads mm., og det bliver der taget hånd om.

Jeg har - som vist på fotos - selv ryddet en del af banen, og andre borgere i Grindsted har ligeledes hjulpet til. Desuden har jeg kontakt til relevante myndighedspersoner, så vi sikrer os, at der ikke pludselig bliver lagt op til den traditionelle stiordning med asfalt, som vi i Billund kommune jvf. vore mange nedlagte jernbaner, har nok af.

Naturen langs skinnerne til Krogager er et uberørt område med fuglevildt og råvildt, og det er tanken at søge fonde og organisationer om støtte til naturprojekter langs skinnerne.
Mellem skinnerne skal der udlægges sand/stenmel, så man kan gå på strækningen, men også arrangere skinnecykling, hvis man vil prøve det.

[image]


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

E-maskinernes sidste tid på Sjælland
E-maskinernes sidste tid på Sjælland

Denne artikel af Henrik Madsen udspringer af en brevveksling vedrørende tenderen til DSB E 978, der i mange år henstod på Godsbanegården. Artiklen fortæller om de sidste E-maskine ture i 1. distrikt og lidt om Kong Frederik den IX´s begravelse.

Læs mere
SNNB M4Svenska-lok

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen