Lyntog til Køge (Generelt)

af anho, fredag 30. april, 2021, 02:44 (10 dage siden) @ EA 3020

Moralen er, at lyntog kun er for jyder, fynboer og københavnere...

Moralen er vel at de hurtigste tog kun skal standse i de største byer, er det ikke?

Nu er der jo så det ved Lyntogene at de kører som intercity- eller regionaltog når de først er kommet godt over i Jylland, men det er jo fordi det oftest ikke er muligt/praktisk at lave hurtige, gennemkørende tog ude på de enkeltsporede baner (hvorfor man kører dem som erstatning for et almindeligt regionaltog), eller fordi passagergrundlaget ikke eksisterer for tog der springer næsten alle stationer over.
Det grundlag eksisterer imidlertid på Sjælland, og det er da også derfor der både findes IC, PendlerLyn og Lyntog mellem Odense og København.

Under alle omstændigheder standser Lyntogene kun én gang på Fyn, nemlig i Odense - det er lige så mange stop som de har på Sjælland.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Vigerslevulykken
Vigerslevulykken

Den 1. november 1919 kørte et Korsørtog op bag i et Kalundborgtog ved Vigerslev blokpost og dermed var Vigerslevulykken en realitet. Lars Christensen har gennemgået over 1.000 siders sagsakter i Rigsarkivet og resultatet er denne artikel om ulykken.

Læs mere

Svenska-lok

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen