Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Aflyste tog (Generelt)

af 1993matias ⌂, KH, 9/5 2021, 20:26 (1080 dage siden) @ mikedk2100

6 minutter er ikke lang tid til at skifte på København H. Jeg kunne ikke drømme om at nøjes med så kort tid.

Det er nok, såfremt alle tog er rettidige. Og det antager vi, når vi laver skiftetider.

Du skal huske på, at langt de fleste tog holder for rødt et stykke tid udenfor København H, før de overhovedet får lov at køre ind til perron. Der kan hurtigt smutte et minut eller to fra de 6 minutters skiftetid. Som reelt er 5 minutter, som jeg forklarer længere nede.

Fem minutter = forsinket ankomst = mindste skiftetid ikke opnået = rejsetidsgaranti.

Så skal man også finde ud af, fra hvilken perron toget afgår. Man kan ikke være sikker på, at en eventuel app er opdateret med seneste ændring - slet ikke ved delaflysninger eller den mindste uregelmæssighed - så det er nødvendigt at finde en skærm eller høre eventuelle højtalerudkald. Først derefter kan man gå til den rette perron.

Skærmene på stationen opdateres fra samme system som Rejseplanen. De er lige hurtige til at opdatere. De automatiske højttalerudkald plejer at være lidt længere om det. Du skal ikke regne med manuelle højttalerudkald, de findes næsten ikke mere. Så nu ikke så pessimistisk :-)

Og endelig skal man jo være i toget mod Fyn/Jylland 1 minut før afgang, for døren lukkes - igen, har du bagage med, så kan du ikke nødvendigvis løbe til døren, hvor togføreren står.

Reelt har du kun 5 minutter til at skifte. Det er alt for lidt.

Mon ikke det allerede er indregnet i den mindste skiftetid?

--
Mvh Matias Lq
www.tognål.dk - danske slipsenåle og pins med MY, EA, EB, MZ, MA, ME og TME, IC3, IR4, IC4, S-tog SA og MM, Y-tog, Lint 41, IC2 samt fem veterantog. Nu også SJ Rc6 og Snältåget Vectron


Hele emnet:

 RSS Feed af emne


E-maskinernes sidste tid på Sjælland
E-maskinernes sidste tid på Sjælland

Denne artikel af Henrik Madsen udspringer af en brevveksling vedrørende tenderen til DSB E 978, der i mange år henstod på Godsbanegården. Artiklen fortæller om de sidste E-maskine ture i 1. distrikt og lidt om Kong Frederik den IX´s begravelse.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak