Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Rapport: Privatbanernes - udrulning af ERTMS på Privatbaner (Generelt)

af andersj, Aalborg, 11/5 2021, 13:53 (1053 dage siden) @ Lasse Toylsbjerg-Petersen

Det vil være en rigtig god ide for lokalbanerne at kigge mod det franske NextEVC projekt (også kort beskrevet i den seneste rapport om Veterantog & Signalprogram).

Det ville måske endda være en endnu bedre idé at kigge mod vore nabolande, hvor sidebaner ikke inkluderes i ERTMS udrustningen, fordi det er for dyrt (nogle steder muligvis efter 2050)

Der er stadig ikke noget, der "slår" konventionelle simple relæ anlæg på "value for money" - og sådanne anlæg bygges stadigvæk i stor stil i den store verden. Man kan så endda sætte ETCS baliser på signalerne, hvis man vil hæve sikkerheden yderligere og udnytte at togene for ETCS. Der er sågar projekter med førerløse tog baseret på "digitale kort og signalgenkendelse".

Det vigtigste må være at få togkontrolanlæg på lokalbanerne. Vi taler om enkeltsporede strækninger med op til fire tog i timen i hver retning, ofte med simplificerede signalanlæg. (eksempelvis fælles udkørselssignal for hoved- og vigespor)

--
Mvh Anders


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Tagcloud

nattog liggevogne sovevogne spisevogne barvogne postvogne rejsegodsvogne styrevogne dobbeltdækkervogne remise maskindepot station banegård hovedbanegården IC2 IC3 IC4 godstog persontog materieltog arbejdstog Nærumgrisen veteranbaner jernbanefotos jernbanebilleder Movia rangerlokomotiv havnebane industrispor skinnebusser Øresundstog intercity intercitytog intercitylyn tog DSB Arriva Lokaltog

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak