Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

? Godkendelse af DSB EB til Tyskland? (Jernbanen i dag)

af larsht, 29/5 2021, 14:27 (1055 dage siden) @ Rail

Bemærkede forleden på Kh, at D i feltet godkendelser på en Vectron var overstreget med rødt. Altså er lokomotivet foreløbig kun godkendt til kørsel i Danmark.

Det kan jo for så vidt undre, når hundredevis af typen kører i Tyskland. Hvad er den videre procedure, hvornår bliver de Tysklands-godkendt?.

Og når der diskuteres materielmangel i tråden om Storstrømsbroen, og når DD vognene ikke er godkendt til Tyskland, så kunne DSB vel leje nogle brugte IC-togvogne her eller der og hurtigt forøge kapaciteten. Eller hur?


Det handler antageligvis om togkontrolanlægget - mon ikke det kommer til ved en snarlig senere lejlighed? ;)


Nu ved jeg ikke lige hvad snarlig er i din verden, men i år bliver det ikke.

Siemens kører nogle softwere pakker med forskellige godkendelser til forskellige terminer og de ligger klar som perler på en snor flere år ude i fremtiden. I en af dem ligger Tysklandsgodkendelsen og en af de andre ligger kørsel på ERTMS strækning.


Men nu er det jo på ingen måde aktuelt før EB'erne skal køre til Tyskland - mon ikke man når det?


Nej du har da ret i at det bliver ikke aktuelt at køre til Tyskland før EB'erne har en godkendelse til at køre til Tyskland. Om man så når det?... tjar man planlægger jo ikke med noget som man ikke kan - så i den forstand "når man det". Men det kunne være verden så anderledes ud hvis godkendelsen kom noget før.

Hvilket formål skulle man køre til Tyskland for - og i særdeleshed - hvad skulle der hænge bagpå?


Vogne?

Har DSB i overflod af dem?


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak