Med tog rundt i hele Danmark (Generelt)

af Niels Bak, lørdag 19. juni, 2021, 14:06 (95 dage siden) @ 1993matias

Et par stationer i Hovedstadsområdet byder på særlige jernbanehistoriske oplevelser:

- fx Dybbølsbro: Værkstederne og det tidligere godsbanearel i nærheden, hvor de gamle træskure nu er lavet til et virkeligt hyggeligt cafeområde. Gå evt. gennem tunnellen under banen til enten Sydhavn eller Carlsberg st. (hvor den tidligere gods-station Hof lå).
- Nordhavn St: Det afbrudte og nu helt overgroede spor til Lersøen/den gamle Danlink-forbindelse i tunnel under S-banen.
- Nørrebro St: Den gamle Løgten station på Slangerupbanen - og Nørrebroparken, som alt sammen er tidligere jernbaneområde, samt Nørrebrohallen, som er tidligere sporvognsremise.
- Roskilde St: Landets ældste station, som stadig er i brug.
- Frederiksberg St: som i dag er underjordisk metrostation, men oppe i gadeplan står den gamle stationsbygning stadig og er cafe.
- Lergravsparken St: de sidste rester af Amagerbanen lige i nærheden - og tracheet kan følges som gåtur en god del af vejen tilbage mod Langebro.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Snabbtåg för 250 km/t
Snabbtåg för 250 km/t

Tomas Larsson har skrevet denne artikel (på svensk) om nye højhastighedstog til DSB samt om den tekniske udvikling af højhastighedstog i Tyskland. Læs bl.a. om de nye Vectron lokomotiver og hvor man får mest for pengene.

Læs mere
3 flyttefirma tilbud

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen