Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Ukendt industridamp - stadig en gåde

af Niels Munch @, torsdag 26. august, 2010, 07:39 (4413 dage siden)
redigeret af Niels Munch, torsdag 26. august, 2010, 08:27

Til den samlede forum-ekspertise!

For snart 4 år siden bragtes dette billede:

[image]

Birger Wilcke, © Ludger Kenning

..... i Drehscheibe-Online (DSO) af jernbaneforfatter og -forlægger Ludger Kenning, med hvem jeg har kontakt. Han erhvervede i sin tid "den udenlandske del" af afdøde Birger Wilcke's omfattende billedsamling. De udenlandske billeder er kendetegnet ved stort set at savne registratur og noter.

Wilcke fotograferede i farver allerede i midthalvtredserne, og ovenstående foto er angiveligt optaget inden 1960. Ludger selv har en teori om Skandinavien eller evt. DK. Der er givet tale om robuste industrilok - lidt ramponerede, uden synligt togbremsesystem, uden ejendomsmærker og med kraftigt kobletøj.

Se den uforløste diskussion her: http://www.drehscheibe-foren.de/foren/read.php?17,3111915,3111915#msg-3111915 .

Wilcke kom allerede tidligt langt omkring - også i Østeuropa, og indtil nu har jeg forgæves været i dialog med mange kolleger i ind- og udland, som måtte have kendskab til Wilcke's "gøren og laden" hhv. til industribaner m.v. her og der.

Stadig uden at være kommet en løsning nærmere. Hvad mener I?

Bedste hilsener & god fornøjelse
Niels

P.S.: Ludger har i DSO præsenteret mange fine Wilcke-optagelser. De findes bedst ved i "Historisches Forum's" søgefunktion at efterspørge "Wilcke" (man skal være "anmeldt").


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

De danske Sukkerfabrikker
De danske Sukkerfabrikker

Aktieselskabet De danske Sukkerfabrikker (DdS) blev grundlagt i 1872 af finansmanden etatsråd C. F. Tietgen og blev snart en af Danmarks største virksomheder. Ved at bygge nye og opkøbe eksisterende sukkerfabrikker, fik DdS monopol på sukkerproduktion.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak