Ukendt industridamp - stadig en gåde

af Niels Munch @, torsdag 26. august, 2010, 07:39 (3987 dage siden)
redigeret af Niels Munch, torsdag 26. august, 2010, 08:27

Til den samlede forum-ekspertise!

For snart 4 år siden bragtes dette billede:

[image]

Birger Wilcke, © Ludger Kenning

..... i Drehscheibe-Online (DSO) af jernbaneforfatter og -forlægger Ludger Kenning, med hvem jeg har kontakt. Han erhvervede i sin tid "den udenlandske del" af afdøde Birger Wilcke's omfattende billedsamling. De udenlandske billeder er kendetegnet ved stort set at savne registratur og noter.

Wilcke fotograferede i farver allerede i midthalvtredserne, og ovenstående foto er angiveligt optaget inden 1960. Ludger selv har en teori om Skandinavien eller evt. DK. Der er givet tale om robuste industrilok - lidt ramponerede, uden synligt togbremsesystem, uden ejendomsmærker og med kraftigt kobletøj.

Se den uforløste diskussion her: http://www.drehscheibe-foren.de/foren/read.php?17,3111915,3111915#msg-3111915 .

Wilcke kom allerede tidligt langt omkring - også i Østeuropa, og indtil nu har jeg forgæves været i dialog med mange kolleger i ind- og udland, som måtte have kendskab til Wilcke's "gøren og laden" hhv. til industribaner m.v. her og der.

Stadig uden at være kommet en løsning nærmere. Hvad mener I?

Bedste hilsener & god fornøjelse
Niels

P.S.: Ludger har i DSO præsenteret mange fine Wilcke-optagelser. De findes bedst ved i "Historisches Forum's" søgefunktion at efterspørge "Wilcke" (man skal være "anmeldt").


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen