Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

DSB’s kommende nye tog - en trojansk hest mod højhastighed? (Generelt)

af mikkelwf, 2/7 2021, 21:48 (1001 dage siden) @ andersj

I Coradia Stream vil man uanset hvad blot have 4 pladser på tværs, så den bredere vognkasse ville betyde en væsentlig højere pris for en minimal forbedring af komforten.


Har du nogen dokumentation for "væsentlig højere pris", andet end formodninger?

DSB's vognkasser afviger jo allerede fra de tidligere producerede typer i samme serie pga. indstigningshøjde (det er ikke et standardtog de har købt, de har købt et tog produceret på platform).

Hvis toget er designet ordentligt burde det ikke være svært at designe vognkasserne 40 cm bredere, da alt er tegnet på computer i CAD og alle tegninger laver digitalt. Stålet til vognkasserne skæres sikkert også computerstyret..

Så en overkommelig merudgift er nok mere korrekt..


Da Ingeniøren var inviteret på besøg hos Stadler 2018 var Stadlers kommentar følgende:
»Den største tilpasning til de danske forhold ligger formentlig i dimensioneringen af toget. De danske krav til højden og bredden kan betyde, at vi må tilpasse størrelsen på vores eksisterende tog. Det handler om højden på køreledninger og tunneler i Danmark, og det er en af de vanskeligere ting at ændre på, for så skal man genberegne hele skroget,« forklarer Roger Widmer (Stadlers salgsansvarlige for Skandinavien)

https://ing.dk/artikel/politikere-kan-glemme-alt-hyldevarer-alle-eltog-skal-skraeddersy...

Jeg tænker ikke at indstigningshøjde og placering af vinduer (de hollandske har højere vinduer) har så meget at sige i forhold til test/godkendelse som højde/bredde på selve vognkassen. De hollandske Stream ender med at have kørt test i 3 år før de kommer i passertrafik, hvilket jo ikke er planen for DSB's version.

Siden Alstom vandt over Stadler må man jo formode de kan nogle smartere ting.. ;)
Men de kan jo genbruge skroget fra Coradia Nordic, den passer stort set (måske lidt for bred), til danske forhold.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Jernbanebøger

MotorMateriel 9 - Rangertraktorer

MotorMateriel 9 - Rangertraktorer. Pris 340 kr.

Læs mere

Lokomotivfabrikker

Tagcloud

nattog liggevogne sovevogne spisevogne barvogne postvogne rejsegodsvogne styrevogne dobbeltdækkervogne remise maskindepot station banegård hovedbanegården IC2 IC3 IC4 godstog persontog materieltog arbejdstog Nærumgrisen veteranbaner jernbanefotos jernbanebilleder Movia rangerlokomotiv havnebane industrispor skinnebusser Øresundstog intercity intercitytog intercitylyn tog DSB Arriva Lokaltog

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak