Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Forenkling af København H (Generelt)

af andersj, Aalborg, 20/7 2021, 00:04 (1010 dage siden) @ Per Sørensen

Kan man lave en sammenligning med Hamburg HBF, der vel med et større indbyggertal og større landstrafik klarer fjerntrafikken med 8 spor. Akkurat som København H.
Selvom man har / har haft Altona og Eidelstedt er det vel samme problemstilling.
Kan det løses ved at udvide Helgoland ( måske i 2 etager ) eller andet.
Derudover måske ( tysk ) rettidighed ved afgang og ankomst.
For under 1 milliard kan man vel få alle tog til at køre rettidigt og informere folk ordentligt.

g aften
pediHg

Du kan ikke rigtig lave en sammenligning med Hamburg Hbf da alle perronerne er stort set dobbelt så lange og dermed kan der holde to regionaltog samtidig ved alle perroner eller et enkelt fjerntog.

Derudover er der to togsystemer der starter i Hamburg Altona mod hhv. Westerland og Wrist samt et togsystem (stoptoget til Lüneburg) starter i Hamburg Harburg - dog kører det igennem til Hamburg Hbf i myldretiden, så det er ikke af pladshensyn at det vender i Harburg.

Tysk rettidighed vil være en dårlig idé, da et tog i Tyskland først gælder som forsinket efter 5:59 minutter mens det i Danmark er efter 2:59 minutter.

Men generelt har Hamburg Hbf ikke flere tog end København H (når vi taler fjern- og regionaltog) da regionaltogene ud af Hamburg har en lav frekvens pga. mangelfuld infrastruktur. Det er også derfor man køre 7-8 dobbeltdækkervogne på regionaltogene ud af Hamburg fremfor en højere frekvens med kortere tog. Med S4 får Hamburg Hbf endnu færre regionaltog.

--
Mvh Anders


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak