Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Med det gamle 628 201 gennem Nordtyskland (Generelt)

af mikedk2100, 22/7 2021, 21:33 (980 dage siden) @ jacobchristensen

MR var i sin tid ligesom Bn-vognene et fremskridt i forhold til MO og Cl-vognene. Men som påpeget er der sket meget med komfort og teknik og kravene til samme siden 1980. De fleste vil nok også synes at en Mercedes-Benz eller BMW fra 1980 aldeles ikke lever op til nutidens krav. (Og så kan vi jo more os med tanken om hvordan jernbanens passagertal havde set ud hvis man var fortsat med det gode gamle MO-materiel efter 1980)

Generelt er 25-30 år (med moderniseringer undervejs) en forventet levetid for materiel til persontrafik, så MR leverede hvad de skulle og lidt til. At MF nok kommer til at køre op mod 40 år antyder at den konstruktion var lidt forud for sin tid - og at de danske jernbaner virkelig trænger til den modernisering, som forhåbentlig kommer i de nærmeste år.

Men derfor behøver man ikke skræmme kunderne væk, ved at misvedligeholde materiellet, som man gjorde med MR og kreaturvognene. Og som vi i øvrigt også ser med ME-lokomotiverne nu.

At så både IC3 og IR4 længe har været utidssvarende grundet manglen på lavgulvsindstigning og at IC4 blev et tilbageskridt mht komfort, støj og stabilitet er så noget helt andet.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billige jernbane T-shirts



Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak