Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Sådan et tog skal vi da også have i Danmark? Hyperloop (Generelt)

af bjergged, Zentralschweiz, 23/7 2021, 07:38 (979 dage siden) @ Michael Deichmann

Og alligevel ønsker du ikke at tage stilling til de mange udfordringer der ville være ved at forsøge at bygge kilometervis af lufttomme rør i en atmosfæres tryk der skal kunne transportere mennesker på sikker vis, med en driftsikkerhed i nærheden af jernbanens.

Det er en simpel ingeniørmæssig opgave der bare skal defineres og løses. Det er jo ikke meget anderledes en at bygge en international rumstation - trykforholdene er de samme.

Ja, jeg er som sådan ikke uenig. Der er bare lige dét ved det at ISS har været legendarisk dyr at bygge, og hver gang et ny rumkapsel besøger stationen har de en tilkoblings-procedure der tager flere timer. 1 atm trykforskel er ikke at spøge med, når det er så store konstruktioner man taler om. Selv hvis man kun går ned til 0,1 atm inde i røret, er det stadig 0.9 atm man har at kæmpe med. Og kæmpe vil man skulle hver eneste gang en passager skal af eller på.

Og det er ikke kun ved stationerne, at trykforskellen giver problemer. På hele strækningen er du jo nødt til at sørge for nødudgange, adgang for rednings- og vedligeholdelsespersonnel osv.

Vi kigger vel på noget der ligner omkostningerne ved at bygge en maglev-bane med i hvert fald en ekstra faktor 10 for røret og alt hvad der følger med af vacuum-besvær. Og vedligeholdelsesomkostningerne vil være tilsvarende enorme.

Spørgsmålet er ikke om Hyperloop er teoretisk muligt. Det er det. Det er nærmere om der overhovedet findes strækninger, hvor det ville kunne betale sig at bygge Hyperloop. Jeg tvivler. I hvert fald ikke i Danmark.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne


Tagcloud

nattog liggevogne sovevogne spisevogne barvogne postvogne rejsegodsvogne styrevogne dobbeltdækkervogne remise maskindepot station banegård hovedbanegården IC2 IC3 IC4 godstog persontog materieltog arbejdstog Nærumgrisen veteranbaner jernbanefotos jernbanebilleder Movia rangerlokomotiv havnebane industrispor skinnebusser Øresundstog intercity intercitytog intercitylyn tog DSB Arriva Lokaltog

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak