Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Rødby Færge station nedlægges 12. december 2021 (Generelt)

af bjergged, Zentralschweiz, 24/7 2021, 01:19 (978 dage siden) @ andersj

Det er jo staten der driver togbusserne mellem Nykøbing F og Rødby F idet DSB får kontraktbetaling for (tog)drift på strækningen. Region Sjælland får jo ikke ekstra tilskud fra staten til at drive en direkte regional busrute mellem de to byer når DSB's betjening ophører.

Det gør det vel om muligt endnumere skørt, at staten i flere år fremover skulle betale DSB for togdrift på strækningen, når der nu ikke kører tog, og aldrig kommer til det igen. Bedre at lave normal busdrift drevet via de budgetter der er beregnet til den slags.

Iøvrigt er der stort set heller ingen forskel mellem DSBs og Movias rolle i forhold til buskørsel. Begge er indkøbere og planlæggere af busdriften, men det er lokale og mindre lokale vognmænd der driver busserne.

Principielt, ja. Men i praksis er der stor forskel på de to organisationer og deres kompetencer til at forvalte busdrift. Mens det er en af Movias kerneområder, er det noget DSB kun gør nødtvunget og midlertidigt. Det er god forvaltning at lade hhv. Movia og DSB fokusere på deres kerneområder.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Svenska-lok

Tagcloud

nattog liggevogne sovevogne spisevogne barvogne postvogne rejsegodsvogne styrevogne dobbeltdækkervogne remise maskindepot station banegård hovedbanegården IC2 IC3 IC4 godstog persontog materieltog arbejdstog Nærumgrisen veteranbaner jernbanefotos jernbanebilleder Movia rangerlokomotiv havnebane industrispor skinnebusser Øresundstog intercity intercitytog intercitylyn tog DSB Arriva Lokaltog

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak