Hvad ser man i Wien? (Generelt)

af andersj @, Aalborg, lørdag 24. juli, 2021, 21:36 (59 dage siden) @ Tommy Nilsson


Bratislava (Slovakiet)

Tips, forslag og ideer er velkomne.

Hvis du rejser med tog så sælger ÖBB en meget billig "Bratislava-Ticket" til 16€ der gælder til alle regionaltog tur/retur Wien-Bratislava og til alt kollektiv transport i Bratislava (bus+sporvogne). Den gælder både til ruten nord om over Marchegg med regionaltog trukket af Siemens Eurorunner/ÖBB Hercules (som snart er historie, da strækningen frem til 2023 opgraderes fra en idyllist landstrækning til en dobbeltsporet elektrificeret 200 km/t hovedstrækning) og til ruten sydom, hvor togene dog kører til og fra Petržalka banegården i Bratislava der ligger syd for Donau.

Da jeg benyttede dette tilbud i 2018 købte jeg blot billetten i en automat på Wien Hbf umiddelbart før afgang.

https://www.oebb.at/en/regionale-angebote/ueberregionale-angebote/bratislava-ticket

Wien Hbf er også et interessant sted at opholde sig, da der er stor afveksling i materiellet der kommer fra en del forskellige statsbaner samt det private Regiojet.

Desuden så hold øje med den østrigske "Rejseplanen" hvis du kører med tog rundt. Det er ikke kun i Danmark at sommeren er højsæson for større sporarbejder, spærrede strækninger og togbusser.

--
Mvh Anders


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen