Godstog til Hirtshals i 2022? (Generelt)

af Niels Bak, fredag 30. juli, 2021, 12:38 (78 dage siden) @ Lasse Duusgaard

TV2 Nord bragte her til aften et lille indslag fra Hirtshals Havn, der det sidste år har oplevet en stigning af gods. Dog ikke på banen, selvom kunderne efterlyser det.

Det nævnes i indslaget at det skyldes at der er har været meget sporarbejde ned gennem Europa, men det nævnes ikke, at der er installeret nyt signalsystem i Vendsyssel og der pt ikke er et godstogslokomotiv, der er udstyret med ETCS.

Men spændende at Hirtshals Havn mener, at det er realistisk med tog på terminalen i maj måned 2022. Gad vide hvem operatøren bliver - der bliver nævnt CFL Cargo i indslaget. Men de har jo heller ingen lokomotiver med ETCS.

Link til indslaget: Gods i Hirtshals

Med venlig hilsen

Lasse Duusgaard

Det er ikke i første omgang signalsystemet, som har været problemet, men manglende kapacitet, så der ikke kunne køres godstog i dagtimerne. Og et system, hvor godstoget skulle stå og vente på at komme afsted fra natfærgen kom ind med godset om morgenen til om aftenen efter passagerdriften var droslet ned, har ingen gang på jorden.

Siden er der lavet nyt krydsningsspor på Hirtshalsbanen og stykker med dobbeltspor ved Lindholm og Hjørring er på vej, så det er nok snarere fordi der faktisk er ved at være hul igennem til godstog, at der nu ser ud til at ske noget.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen