Det gik galt igen...... omkring Næstved og Slagelse (Generelt)

af andersj @, Aalborg, mandag 02. august, 2021, 21:47 (87 dage siden) @ Henrik Hansen

Vi kan også se at kiksede bygningsprojekter ender hos VD (Niels Bohr bygningen), men det gjorde vidst ikke den store forskel. Det kan man så tænke lidt over.....


Den nye Storestrømsbro er vist heller ikke det mest heldige projekt VD er bygherre på: Prisen skrider, tidsplanen skrider og arbejdsmiljøet er elendigt, men af en eller anden grund, så får VD meget længere snor end andre statslige organisationer - nok fordi mange politikere aldrig har forsømt at rose VD for deres fantastiske projekt-håndtering...

Men det er vel også bare et bevis på at når tingene bliver komplekse, stiger risikoen for afvigelser på enten tidsplanen eller budgettet.
Vi ser det jo også på jernbanen at når der arbejdes med standardiserede ting, så går det også ofte efter planen. Der var ikke de store problemer med at konstruere helt nye jernbaner mellem København og Ringsted samt til Aalborg Lufthavn, men begge projekter blev i højere og mindre grad påvirket af signalteknologien.

Desuden så har Vejdirektoratet haft et lavt aktivitetsniveau hvad anlægsprojekter angår de seneste år - også derfor de har haft tid til at undersøge jernbaneprojekter. Mange, hvis ikke de fleste, vejprojekter er jo også kommunale og her går det langtfra altid efter planen.
BRT/Plusbus i Aalborg har meget luft i tidsplanen og lukninger af centrale veje i perioder som aldrig var blevet accepteret på jernbanen. Her er budgettet skredet bl.a. fordi underlaget under vejene har været i dårligere stand end ventet.
Den 6 km lange omfartsvej "Egnsplanvej" i Aalborg, der bl.a. skal betjene det Nyt Aalborg Universitetshospital, blev flere år forsinket og selvom den var fuldt færdig i 2019 snakker man allerede om at den er underdimensioneret, fordi den er ved at være fyldt inden hospitalet overhovedet er åbnet.

Det store aktivitetsniveau på jernbanen i disse år og de store konsekvenser selv de mindste forsinkelser har gør at jernbanen hurtigt får negativ omtale. Er et vejarbejde en måned forsinket, jamen så er det jo bare en måned længere en omkørsel eller med et fremfor to vognbaner på motorvejen.

--
Mvh Anders


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak


Copyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen