Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Ringsted station en flaskehals - Køge-Køge Nord dobbeltspor (Trafikpolitik)

af Frank Poulsen, 31/8 2021, 16:05 (941 dage siden) @ Poul Brandt

Kritiske røster har sat spørgsmålstegn ved om 1 spor er nok på strækn. 4 Kjn - Kj. Men kan der jo let gøres noget ved ifald "flaskehalsen" viser sig for snæver.

Forundersøgelse af et dobbeltspor Køge-Køge Nord og en ekstra perron på Køge Station - se side 5

Njaaa, "kritiske røster" har ligefrem fået folketinget til at afsætte penge i 2021 forliget til en forundersøgelse af dobbeltspor Køge-Køge Nord. Så allerede nu ved vi at det kommer i det mindste 1 skridt nærmere. - Når man så om et par år begynder at erfare, at uregelmæssigheder som forventet spreder sig, så bliver der nok motivation til at foretage en VVM (eller indledende projektering, hvis det viser sig VVM ikke er nødvendig). Men i værste fald skal man hen på den anden side af 2035 før det sker.

Det er her interessant at bemærke hvordan Køge Kommune og særligt Region Sjælland, som sædvanlig ikke har udvist rettidig omhu med deres jernbanenfrastruktur (eller alternativt er politisk naive). De kunne nemlig have foreslået at medfinansiere forundersøgelsen allerede for flere år siden (2 mio. kr. fra staten og 2 mio. kr. fra Region Sjælland og Køge Kommune). Jeg ved at ministeriet er meget positiv for den slags initiativer, fordi det viser man er reelt interesseret lokalt politisk, og ikke bare kræver ind. - Hvis forundersøgelsen havde foreligget allerede i foråret, så havde de sandsynligvis fået finansieret dobbeltsporet eller i det mindste VVM med 2021 forliget. På samme måde som Region Hovedstaden har medfinansieret en forundersøgelse af Hillerød Station og nu fået hele Hillerød projektet finansieret (og finansierer samtidig selv en udvidelse af Favrholm station, hvilket naturligvis øger ministeriets/folketingets motivation).

Der er problemet nok at ingen politikere i region eller kommune har nogen som helst viden om togdrift og har forstået den problematik det giver. Desværre.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Lokomotivfabrikker

Tagcloud

nattog liggevogne sovevogne spisevogne barvogne postvogne rejsegodsvogne styrevogne dobbeltdækkervogne remise maskindepot station banegård hovedbanegården IC2 IC3 IC4 godstog persontog materieltog arbejdstog Nærumgrisen veteranbaner jernbanefotos jernbanebilleder Movia rangerlokomotiv havnebane industrispor skinnebusser Øresundstog intercity intercitytog intercitylyn tog DSB Arriva Lokaltog
Hectorrail

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak