Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

DR: Norsk minister vil have nattog mellem Oslo og København (Trafikpolitik)

af Poul Brandt, Nordsjælland, 2/9 2021, 10:37 (939 dage siden) @ bth

Fra DR: Norsk minister vil have nattog mellem Oslo og København

Lyder et nattog mellem København og Oslo som noget for dig?

Det gør det i hvert fald for den norske transportminister, Knut Arild Hareide. Han har bedt Jernbanedirektoratet i Norge om at undersøge, hvad der skal til for at få et nattog mellem de to hovedstæder på skinnerne.

Direktoratet skal have sit svar klar inden 1. november, og derefter vil den norske regering tage stilling til, om man skal gå videre med idéen.

- Jeg håber, vi får sådan et tilbud på plads. Grænsekrydsende jernbaner er meget spændende. Både at få tog til Malmø, København og videre til Europa, siger han til norske NRK.

...........................

Det er jo en fortræffelig måde at udnytte at hastighede på jernbanen Gøteborg-Oslo er håbløs lav. Så i stedet for ca. 6 timer siddende op Oslo-København, så kan man bare sløve toget lidt mere ned og sove 8 timer.

Måske en ide til København-Aalborg også. Reducer hastigheden til det halve, og de rejsende kan få en hel nats søvn :-).


Hej!

Det meste af den udvikling der sker på jernbanen skabes ved at nogen smider et frø, tanke, ide op i luften og ser om der er nogen der vil gribe ideén! Hvis dem der har ideér til tider skøre, først spurgte her i nærværende forum, så ville det se sort ud med nye tiltag.

Alene det faktum at den Norske minister stiller sig op, i lighed med vores egen minister stiller sig op til offentligt skue og proklamere at de vil støtte nattogstrafik er et af de første skridt. Det vil være meget svært for en minister efterfølgende at stille sig i vejen for en eventuel ny trafik.

Så uanset om dette forslag rent faktisk bliver til noget eller ej, så er de politiske udmeldinger en del af processen for at opnå et forandring.

mht. Hastighed, så kører det Svenskle Nattog mellem MAlmø-Stockholm (når det kører den normale rute) ofte kun 80 km/t netop for at komme frem til Stockholm/Malmø ca 6:30

/Bjørn

Ja, respekt for at han lufter ideen, som nok først rigtig bliver interessant, hvis toget fortsætter fra København til Hamborg via Femerntunnelen. Men så har man jo tid til at skaffe noget materiel i mellemtiden.

80 km/t har jo også den behagelige fordel at toget kører roligere, til glæde for de sovende.

--
Mvh Poul
Nye baner 300 km/t:
- Kbh-Od.-Aarhus 2 x 45 min.
- Kbh-Aarhus via Kattegat 55 min. (Kbh.-Aalb. 2 timer)
Aarhus-Holstebro 1 time (Aarhus-Silkeborg 250 km/t)
https://www.youtube.com/watch?v=xhQjmU5vH8k


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak