Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Ovetager autonome lastbiler 50% af tog-godstransport i USA? (Generelt)

af Poul Brandt, Nordsjælland, 4/9 2021, 19:35 (937 dage siden) @ anho

Njah, nu er det jo ikke kun på grund af manglende lovgivning. Alle dem der er i gang med at udvikle selvkørende biler har jo indrømmet at de oprindelige prognoser var alt for optimistiske, og at det nok nærmere bliver 10-20 år før teknologien er klar. Den oprindelige forudsigelse lød jo på 4-5 år - og det var for 5 år siden.

Det skal nok komme på et eller andet tidspunkt, men det kan nok godt betale sig at være tålmodig.

Nææ, det er faktuelt forkert. Tesla forventer pt. "autonome" biler i 2022, dvs. FSD, som, når det kan dokumenteres at det er tilstrækkeligt mere sikkert end mennesker, vil blive ansøgt godkendt af myndighederne. Allerede nu er det 3 x mere sikkert at køre med "autopilot" aktiveret frem for at køre selv.
Men man bør naturligvis erindre noget i retningen af at de i 2018 forventede det i 2020.
De har indrømmet at de var for optimistiske, da det er mere kompliceret end forventet. Hvis man har set "Tesla AI day", vil man vide de planlægger at sætte verdens kraftigste, og egenudviklede supercomputer i drift næste år, for at kunne beregne de nødvendige parametre til deres neurale netværk i bilerne.

Waymo udvider nu deres autonome taxaservice fra Phoenix til San Francisco. Dog kun for særligt udvalgte kunder.

De fleste andre er vist ved at opgive, og ender nok med at købe licens af Tesla, hvilket Tesla allerede har sagt de kan.

--
Mvh Poul
Nye baner 300 km/t:
- Kbh-Od.-Aarhus 2 x 45 min.
- Kbh-Aarhus via Kattegat 55 min. (Kbh.-Aalb. 2 timer)
Aarhus-Holstebro 1 time (Aarhus-Silkeborg 250 km/t)
https://www.youtube.com/watch?v=xhQjmU5vH8k


Hele emnet:

 RSS Feed af emne


Jernbanebøger

Amagerbanen på cykel

Amagerbanen på cykel. Pris 260 kr.

Læs mere

Tagcloud

nattog liggevogne sovevogne spisevogne barvogne postvogne rejsegodsvogne styrevogne dobbeltdækkervogne remise maskindepot station banegård hovedbanegården IC2 IC3 IC4 godstog persontog materieltog arbejdstog Nærumgrisen veteranbaner jernbanefotos jernbanebilleder Movia rangerlokomotiv havnebane industrispor skinnebusser Øresundstog intercity intercitytog intercitylyn tog DSB Arriva Lokaltog

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak