Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Navn til den kommende station syd for Holeby fundet (Generelt)

af ulca, 8/9 2021, 22:44 (953 dage siden)

Som det sikkert er de fleste brugere her på siden bekendt får man på Lolland en ny station placeret syd for Holeby til erstatning for den i Rødby, når den kommende faste forbindelse mellem Lolland og Femern åbner. Hidtil har Banedanmark haft planer om at kalde den Holeby Station, men det bliver nu ændret: Banedanmark valgte at give Lolland Kommune mulighed for at navngive den kommende station, og navnet bliver slet og ret Lolland har kommunen tekniske udvalg besluttet.
En medvirkende årsag er at denne station ikke just ligger tæt på Holeby eller nogen andre byer, den nærmeste by i forhold til stationens placering er Rødby lige knap 2,4 km mod vest. Desuden vil navnet være væsentlig nemmere at udtale for danskere og udlændinge, og have god reklameværdi for såvel kommunen som hele Lolland.
Sidst men ikke mindst giver det god mening når nu er det er planen at alle busruter på den sydlige del af Lolland skal have standsningssted her, og ud fra en tegning som jeg ikke kan finde ser det ud til at man ligefrem har i sinde at anlægge en decideret rutebilstation hvor flere busser kan holde parallelt med hinanden.

Link til den lokale avis; https://folketidende.dk/Lolland/Navn-er-fundet-til-ny-kommende-togstation/artikel/595757

Placeringen bliver lige nordøst for den bro som fører Ladhavevej over jernbanen, og den vej bliver til Mosevej og hvor der på modsatte side er en vej ind til Rødby, Lundegårdsvej (i nordvestlig retning), og Darketvej mod syd til diverse landsbyer og Rødbyhavn.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak