Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Navn til den kommende station syd for Holeby fundet (Generelt)

af Niels Bak, 13/9 2021, 11:45 (949 dage siden) @ ulca

Nu skulle det valgte navn så være endeligt vedtaget i Lolland Kommunes økonomiudvalg torsdag i sidste uge.

På den lokale avis' hjemmeside har der tilsyneladende været en heftig debat, dels om navnet på lige netop denne station, dels om hvorvidt man ud fra samme logik skulle kalde stationen i Nykøbing F. for Falster. Lolland Kommunes borgmester udtaler at han stadig finder navnet velvalgt, fordi at det ligger på "fuldstændig tom mark" og ikke just tæt på hverken Rødby eller Holeby (om end at der omkring den valgte placering ligger nogle huser både spredt og i små grupper). Havde stationen havde ligget i eller ved Nakskov, Maribo eller anden større

Link til artikel: https://folketidende.dk/Lolland/Navn-til-ny-kommende-togstation-udloeser-debat/artikel/...

Jeg er faktisk mere eller mindre enig med den gode borgmester. Ingen af de lokale bynavne giver ret meget mening, og stationen vil formentlig blive mest brugt af pendlere til eller fra store dele af øen, som skal mod hovedstadsområdet, samt nogle få internationale rejsende. Kun for lokale rejsende, som skal fx til Nykøbing, giver navnet ikke rigtig nogen mening.

Jeg synes dog Sydlolland havde været et bedre navn. Dels siger det lidt mere om geografien, og dels adskiller det stationen klart fra Lollandsbanens stationer på øen. Men imod det taler, at det ikke er særligt veldefineret som område og ikke bruges meget i dagligdagen.

Det minder lidt om debatten om et nyt navn til Ny Ellebjerg, hvor København Syd er foreslået, og i konteksten og i forhold til de passagerer, som skal bruge fjerntogsstationen, giver det ret god mening, selv om der egentlig ikke er nogen del af byen, som hedder sådan, kun et postdistrikt, som så ligger et helt andet sted. (og som vist oprindeligt er forkortelse for København Sønderbro, men det er en helt anden historie)


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak