Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Perronforlængelse. Meget lange perroner spor 1-4 på Kbh. H (Trafikpolitik)

af anho, 13/9 2021, 12:28 (950 dage siden) @ Svend

Ja, det er jo netop det der er pointen. Ved at frakoble linjerne fra hinanden i den daglige drift opnår man langt bedre rettidighed og stabilitet. Det er en langt bedre måde at gøre det på, i hvert fald hvis man kigger på praktiske erfaringer - alle de steder der er kendt for at have velfungerende jernbaner bruger driftsseparation. Ja, man får brug for flere skift og det er lidt mindre fleksibelt på den lange bane, men det hjælper så utroligt meget i den daglige drift at det langt opvejer de ulemper. Også fra et passagersynspunkt. Når det kommer til jernbanedrift er rettidighed konge; alt andet kan komme i anden række.

Desuden er det vist ikke alle spor der er indtegnet på det diagram; der vil stadig være en sporforbindelse fra spor 1, 2, 3 og 4 direkte mod røret - det var der i hvert fald i den sidste plan som BaneDK fremviste. Man vil stadig godt kunne køre tog fra Kystbanen ud mod Lufthavnen og Sverige i daglig drift, men i så fald ville man vælge at vende alle Vestbanens tog på København H i stedet for at køre dem gennem røret, så man bevarer driftsseparationen. Her forventer man så bare at der vil være flere passagerer der ønsker at køre Kystbanen -> Roskilde end der benytter Kystbanen -> Lufthavnen og Sverige. Faktisk bliver næsten alle passagerer i et Kystbanetog udskiftet på strækningen Østerport <-> København H med det nuværende driftsmønster; det er en meget meget lille del af passagererne der benytter den direkte forbindelse til Lufthavnen.

Men nok om det - pointen er at fleksibilitet og stabilitet er i direkte modstrid med hinanden. Hvis du ønsker mere fleksible togveje i den daglige drift, så vil det resultere i dårligere rettidighed. Her har man så bare valgt at balancen på København H har ligget for langt ovre mod fleksibilitet, og at det har en uacceptabel indvirkning på rettidigheden - hvilket jeg er ganske enig i.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak