ÖBB's kontrakt med Stadler på 186 KISS kendt ugyldig (Generelt)

af andersj @, Aalborg, onsdag 22. september, 2021, 13:29 (31 dage siden)

ÖBB tildelte i starten af sommeren en kontrakt på op til 186 dobbeltdækkertogsæt til Stadler. Alstom klagede over denne beslutning, da men mente at ÖBB og Stadlers eksisterende samarbejde omkring vedligehold af togsæt i Wien havde haft indflydelse på beslutningen.

I sidste uge opdagede en dommer i Østrig under gennemgang af dokumenterne i sagen så tilfældigvis at den digitale signatur som Stadlers tilbud var underskrevet med, ikke er gyldig i EU. Dermed var tilbuddet fra Stadler slet ikke gyldigt og dermed heller ikke tildelingen af kontrakt.

Stadler har så efterfølgende meddelt at man ikke er enig i den østriske dom og at man har benyttet den samme digitale signatur på "flere hundrede tilbud" og også på tilbud der har ført til kontrakter i bl.a. Østrig. Men det er jo ikke i sig selv nok til at blive "frikendt", det betyder jo egentlig bare at ingen har opdaget det / lagt mærke til det før nu.

Dobbeltdækkertogene skulle både bruges til at erstatte nogle af de eksisterende dobbeltdækkervogne, men der var også planlagt store driftsudvidelser i det østlige Østrig fra december 2024.

Avisartikel: https://www.derstandard.at/story/2000129788448/kauf-von-doppelstockzuegen-wird-debakel-...

Svar fra Stadler: https://www.stadlerrail.com/media/pdf/2021_0921_stellungnahme_oebb_en.pdf

--
Mvh Anders


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen