Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Vltj 4 stk desiro skal ha et navn? (Generelt)

af Skovsgaard, 22/9 2021, 15:34 (802 dage siden) @ poulbmj@hotmail.com

Presseomtale fra Midttrafik - Stor interesse for navngivning af tog

Som resultat af den afsluttede navngivningskonkurrence har Midtjyske Jernbaner modtaget hele 445 forslag til navngivning af de fire Desiro-tog, der til dagligt kører på strækningen mellem Holstebro og Skjern. De nye navne bliver offentliggjort ved et officielt arrangement ved Vemb Station mandag 27. september. Navngivningen bliver fejret hele dagen med gratis kørsel og rundstykker til de morgenfriske på togstrækningen Holstebro–Skjern.

Den 13. december 2020 overtog Midtjyske Jernbaner driften af togstrækningen mellem Holstebro og Skjern – en historisk dag for det gamle jernbaneselskab, der dermed fik fire nye medlemmer af ”togfamilien”. Togene er sidenhen blevet indhyllet i Midtjyske Jernbaners farver og mangler blot – traditionen tro – at blive navngivet for at blive fuldbyrdede medlemmer af Midtjyske Jernbaners ”togfamilie”.

I den forbindelse har der været udskrevet en navngivningskonkurrence, hvor alle interesserede har kunnet komme med forslag til, hvad de fire Desiro-tog, der til dagligt betjener togstrækningen mellem Holstebro og Skjern, kunne hedde. I den to uger lange konkurrenceperiode fra 30. august til 12. september modtog Midtjyske Jernbaner hele 445 bud på navne til de fire Desiro-tog. Oplægget til konkurrencen var at byde ind med navne, der fortæller noget om den natur, som togene kører forbi på deres tur gennem det vestjyske landskab mellem Holstebro og Skjern.

Alle forslag blev bedømt af en lokalt forankret jury bestående af bestyrelsesformand i Midtjyske Jernbaner Arne Lægaard, borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune Hans Østergaard, borgmester i Holstebro Kommune H.C. Østerby og PA/administrativ koordinator ved Midtjyske Jernbaner Charlotte Toftdal Greve. Idet der var flere, der havde foreslået samme vindernavne, måtte der lodtrækning til for at finde de fire vindere. Alle vindere har fået direkte besked.

Afsløringen af de fire vindernavne finder sted mandag 27. september ved et officielt arrangement ved Vemb Station med deltagelse af blandt andet transportminister Benny Engelbrecht og regionsrådsformand Anders Kühnau. Musikgruppen Tørfisk vil bidrage med underholdning i det indsatte VIP-særtog og vil sammen med transportministeren synge den traditionsrige VLTJ-sang i en særlig version udvidet til lejligheden.

Gratis togkørsel den 27. september
Det er ikke kun togenes nye navne, der vil blive fejret den 27. september. Hele dagen vil der være gratis togkørsel på togstrækningen Holstebro–Vemb–Ringkøbing–Skjern for at markere Midtjyske Jernbaners overtagelse af driften på strækningen, selvom den officielle overdragelse fandt sted tilbage i december 2020. Dengang var det desværre ikke muligt at fejre overtagelsen med festivitas pga. COVID-19.

Mandag 27. september kan kunderne således undlade at købe billet, og til de morgenfriske på afgangene fra Skjern kl. 6.18 og Holstebro kl. 6.39 vil der være gratis rundstykker i togene.

Kilde: Midttrafik


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Indsend billederBillige jernbane T-shirts

Svenska-lok

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak