ETCS-stopmærke i Struer (Generelt)

af Henning Makholm ⌂, lørdag 23. oktober, 2021, 17:42 (43 dage siden)

Der er udkommet en lokal instruktion for Struer som gør opmærksom på at et af ETCS-stopmærkerne er placeret efter frispormærket i et medgående sporskifte uden at sikringsanlægget er klar over det. Trafiklederen får ansvaret for at undgå at give tilladelse til bevægelser som derfor er i konflikt.

https://bane.dk/Jernbanevirksomhed/Sikkerhed/Trafikale-regler/ORF/Lokale-instruktioner/...

Det giver anledning til to spørgsmål:

1. Jeg tvivler på at der er planen at stopmærket først skal flyttes om bag frispormærket natten til den 31. oktober. Er der krav et eller andet sted om at lokale instrukser kun kan opdateres med en uges varsel?

[Hmm, heri tager jeg måske fejl -- der er også en opdatering af strækningsoversigten pr. 31.10.2021 som tilføjer det pågældende stopmærke. Spørgsmålene bliver så i stedet: 1a. Hvordan i alverden beslutter man sig for at stille et stopmærke op på den gale side af frispormærket? 1b. Hvad skal det stopmærke overhovedet gøre godt for? Der er ikke nogen tydelig grund til at have en togvej (undskyld, en rute) der ender der.]

2. Når nu den tekniske sikring mellem nabosporene ikke fungerer efter hensigten, ville det så ikke være passende at gå med både livrem og seler, og også fastsætte noget i retning af: "Lokomotivfører: Ved kørsel frem mod ETCS-stopmærke Str-028 skal du standse 1 meter før mærket, medmindre du har tilladelse til at passere det."

--
Henning Makholm


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

DSB MH415

Jernbanebøger

Gennemgaaende Vogn til Privatbanen

Gennemgaaende Vogn til Privatbanen
Pris 200 kr.

Læs mere

DSB plakat 1937

DSB plakat 1937
DSB plakat 1937 af
Aage Rasmussen
Pris: 249,- kr.
 Køb 

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak


Copyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen