Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Elektrificeringsprogrammet truet af forsinkelser? (Generelt)

af Niels Bak, onsdag 27. oktober, 2021, 08:37 (205 dage siden) @ esni

Men er det virkeligt rigtigt at alle andre kommuner, hvor Banedanmark igennem mange år har elektrificeret, bare har ladet stå til?

Lyder mystisk.


Strækning Lunderskov-Esbjerg blev elektrificeret uden ret meget 'bøvl'. Nedramning af fundamenter foregik om natten, også igennem byområder, uden at det nedførte en klagestorm. Banedanmark var gode til at informerer de borgere, som ville blive genereret af arbejdet, så de kunne tage deres forholdsregler.

Det lyder mærkeligt den fremgangsmåde ikke længere kan anvendes, jo tættere man kommer på Aarhus...


Opsætning af køreledninger er en mindre ting - min egen erfaring var arbejdet med fundamenter tog et par nætter, hvor det kun var kortvarigt støj. Det er mere ombygning eller fornyelse af broerne som skaber problemerne. Naboerne får en byggeplads i flere måneder... Det er ikke specielt sund at have støj døgnet rundt...


Mit gæt er at det er de omfattende arbejder på Århus H som skaber konflikten med Århus kommune, som samtidig ikke kan forstå at ledningerne ikke for længst hænger der....

Det gæt er delvist forkert. Der har især været fokus på støjbelastningen af et større antal boliger i Tilst, og det er fordi at her skal der fornys broer - altså larm over en meget længere periode end selv opsætningen af køreledninger.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak