Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Letbanens strøm generer Banedanmarks signaler (Generelt)

af Henning Makholm ⌂, mandag 22. november, 2021, 03:25 (184 dage siden) @ TWB

Men hvis Banedanmarks systemer påvirkes af andre elektriske forhold udefra på grund elektriske felter / magnetisering - så må f.eks. de mange højspændingsledninger og kabler som idag løber langs med og krydser skinnenettet vil også påvirke Banedanmarks signalsystemer?

Problemet er ikke (elektriske eller magnetiske) felter fra letbanens køreledninger (eller andre ledninger), men returstrømløbet gennem skinnerne. Hvis der ikke er god nok elektrisk forbindelse på langs af skinnerne (fx i tilfælde af skinnebrud) kan returstømmen søge gennem jorden i stedet. Risikoen er at en stor jordstrøm på tværs af fjernbanens spor kan give en spændingsforskel mellem de to skinner i fjernbanens spor som er stor nok til at forvirre sporisolationerne.

Det kan så håndteres enten ved at at ombygge sporisolationerne så de kan overleve udefra kommende jævnspænding mellem skinestrengene, eller ved at sørge for tilstrækkeligt redundante kablede returstømløb for letbanen. Det må være sidstnævnte løsning dokumentationen (eller udførelsen?) ikke er på plads for.

--
Henning Makholm


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak