Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Avatar

Endestationer og rangerområder (Jernbanen i dag)

af Michael Deichmann ⌂ @, Gribskov kommune, tirsdag 30. november, 2021, 15:10 (258 dage siden) @ 1993matias

3. Er der nogen af jer, der ved om man skal kende nogen, der kender nogen, for at få en tour - eller er det helt umuligt?

Jeg antager, du mener en tur i førerrummet, mens toget kører. Det er ikke tilladt, desværre.

På bl.a Youtube kan du finde adskillige timelange videoer fotograferet ud af vinduet for eksempel fra CPH Lufthavnen over Kbh H, Køge Nord til Fredericia (1t 50 min). Desværre kan du kun høre betjeneing af toget - ikke se det.

5. Kan man ud fra disse numre, regne ud hvor et tog kører hen?

Hvis du derimod tænker på tognumre, så er der 100% system i det. Alle regionaltog mellem København og Kalundborg hedder (som udgangspunkt) 15xx (f.eks. 1515 eller 1547). Arriva har typisk tognumre 5000-5999, og så videre. Ved ændringer eller forstyrrelser kan der så komme et andet tognummer, der dog ligner det oprindelige: IC 168 bliver måske til 51168 eller 70168.

Du har et antal "togsystemer" - altså en bestemt rute - og som overordnet hovedregel har hvert af disse togsystemer en nummerserie i tognummer i køreplanen. Som Matias nævner 15xx hvor de forskellige løb i løbet af dagen så har numre istedet for xx. Der er sikkert nogen der kan alle DSB's og Arrivas togsystemer og nummerering. De kan jo udledes af køreplanen/Rejseplanen :-)
Men så er der ekstraordinære tog for eksempel hvis et tog er så forsinket at det resten af turen aflyses og et andet sættes ind foran på ret tid (hvis man har materiel og mandskab til det). Sådan et tog får som regel et højt nummer hvor det oprindelige nummer indgår (som Matias også er inde på).

--
Venligst

Michael Deichmann

[image][image]


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak