Endestationer og rangerområder (Jernbanen i dag)

af Henning Makholm ⌂, tirsdag 30. november, 2021, 15:56 (52 dage siden) @ TogNewbie

1. Findes der en oversigt eller liste over rangerområder/endestationer i DK, hvor jeg kan se flere modeller på ét sted?

Du kommer nok ikke uden om de store stationer: Århus H, Fredericia, Odense, København H.

I Århus går Ringgadebroen over sporterrænet med glimrende udsyn til både letbanens depot og fjernbanegårdens p-rist. Der holder tog fra både DSB og Arriva.

Fredericia har depot/værksted, men det kan være svært at få udsyn til det. Vestre Ringvej går over sporarealet, men så langt mod nord at der kan være noget dødt meget af tiden.

I Odense er der ikke så mange tog der ender, men der sker jævnlig op- og nedformering af intercitytog, så der holder ofte et par parkerede stammer. Det er også den af de større stationer hvor der er mest godstogstrafik. (Og så er der jo Jernbanemuseet).

Ved København H går Dybbølsbro over sporarealet med fint udsyn. Desværre er den ene side af broen nu reserveret til biler, så det er ikke så let at kigge ud der, bl.a. til de spor hvor de svenske X2000-tog parkerer. Ligeledes i København findes depot/værkstedet Helgoland som ligger lige ud for Svanemøllen station på S-banen.

Udenfor hovedstrækningerne er den mest interessante station nok Struer, hvor Arriva har værksted. I Struer findes også Midt- og Vestjyllands Jernbanemuseum omme bag stationen. De har en fin samling, men pas på: det er kun åbent enkelte dage, så tjek åbningstiderne i forvejen!

--
Henning Makholm


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

RDK EA3013Indsend billeder

Jernbanebøger

Holbækegnens Mergelselskab, Hannerup Mergelleje

Holbækegnens Mergelselskab, Hannerup Mergelleje
Pris 150 kr.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak


Copyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen