Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Strækningsoversigt ETCS fra 10.12.2021 (Generelt)

af Henning Makholm ⌂, søndag 05. december, 2021, 06:04 (295 dage siden)

Der er udkommet en morsom rettelse til strækningsoversigt ETCS med gyldighed fra den 10. december:

  • Den mest substantielle ændring er vist at et enkelt stopmærke i Lundby (Lu-211) er flyttet til venstre side af sporet.
  • De aflåste par sporskifter 101 og 102 som tidligere har set ud som om de var en del af byggepladsen i Orehoved, viser sig nu at være resterne af Masnedø station. I forhold til hastighedsbåndet er det sydligste af dem dog stadig tegnet så det skulle ligge ved eller før sydenden af hastighedsnedsættelsen over Storstrømsbroen i km 125,8.
  • Der er til gengæld tilføjet to nye aflåste sporskifter et andet sted i Orehoved. Der er muligvis tale om to hele transversaler, men diagrammet for køreretning sydpå viser kun sporskifterne i spor 2, mens de ved køreretning nordpå kun ligger i spor 1! Jeg må en tur til Falster i næste weekend for at se hvad der faktisk går for sig ude i virkeligheden.
  • Den nordlige ende af spor 1 i Nykøbing Falster hedder nu igen (ligesom i TIB-S) spor 11 og har sin egen hastighedsangivelse, som dog er identisk med den for spor 1 selv.
  • Numrene på rangerområder i Nykøbing F har nu formatet "Nykøbing F 00x-y" mod tidligere "Nykøbing F 00x-00y". Det er dog stadig et ciffer mere end alle andre steder i signalprogrammet, hvor rangerområder ellers kun hedder "Stationsnavn 00x". Åbenbart har man vurderet at det var usandsynligt at vi i et lille land som Danmark får brug for en million rangerområder på stamme station, men går trods alt ikke i så små sko at storbyen Nykøbing Falster skal nøjes med tusind ...
  • Der er tilføjet et par sider med diagrammer over Rødby Færge (spor 18, 19, 20, alle usikrede), men overskriften for strækning 2 er stadig "(Næstved) - Nykøbing F Vest" og vice versa. Rødby Færge Øst eller de tre krydsningsstationer på vej over Lolland er der ingen tegn på -- end ikke "sporskiftet er aflåst"-markeringer som på Masnedø.

--
Henning Makholm


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

ContecRail
Maglemølle Papirfabrik, Næstved
Maglemølle Papirfabrik, Næstved

Historien om både gamle og nye Maglemølle Papirfabrik i Næstved, der var i drift fra 1875 til 2012. Få her historien om bygningen af den private industrihavn og det store fabriksområde med eget spornet, lokomotiver og vogne.

Læs mere
DSB H800

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak