Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Hurtigere tog - i 14 dage! (Generelt)

af Niels Bak, 31/12 2021, 03:52 (840 dage siden) @ krabsen

https://www.sn.dk/naest/ny-koereplan-lover-flere-hurtigtog-til-koebenhavn/
Hvad sker der så efterfølgende?


Som der står nederst i artiklen, så forventes fejlen ikke at være rettet, når nødkøreplanen udløber den 16. januar.


Det er så ikke det der står.
Der står at 'ifølge velunderrettede kilder i jernbaneverdenen kan du indstille dig på at det ikke er rettet'. Og den formulering mere end antyder, at det ikke er fra hverken officielle eller for den sags skyld nødvendigvis kompetente kilder.

Sådan skriver medier når de ved noget, men der ikke er nogen kilder som vil lægge navn til.

Så her er man nødt til som læser at vurdere, hvor troværdigt og professionelt mediet er. Sjællandske er ikke noget fyrtårn blandt danske lokalaviser, men der er en vis professionel standard, og de ville ikke skrive sådan, hvis de ikke selv mente, de havde oplysningen fra en troværdig (og herunder kompetent) kilde, og i den sag her kan det ikke være rocket science at vurdere om man har fat i den rigtige mand - som blot af det ene eller det andet hensyn bare ikke kan sige det officielt.

Formuleringen antyder altså ingenting om kildens kompetence - snarere tvært imod, for en ordentlig journalist bruger kun en anomym kilde, hvis han/hun er sikker på oplysningen holder vand. (eller kildernes - det står faktisk i flertal, og ofte vil man forsøge at få bekræftet anonyme oplysninger fra flere sider, men om avisen har syntes den her sag var vigtig nok, aner jeg selvfølgelig ikke, og flertallet kan være sprogligt sjusket brug af en fast vending).

Forbeholdet skyldes snarere, at det ikke er meldt officielt ud med den usikkerhed, der altid knytter sig til det, og det er også derfor oplysningen er lagt over i munden på en anonym kilde fra avisens side, og ikke blot skrevet som fakta.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak