Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Grønne rejser (Generelt)

af Niels Bak, 2/1 2022, 13:31 (842 dage siden) @ Danskjävlar

Ja præcis. Men desværre er det lige præcis regeringens plan med Power to X brændstoffer som Metanol, hvilket jo i bund og grund er brint, tilsat CO2 til at gøre at man kan opbevare det flydende. Og det stinker nu hvor de ser ud til at satse på Metanol som deres helt store brændstof. Især i forhold til det mere simple men renere brint.

CO2-regnskabet er helt det samme. For med produktionen af brint, så hiver du ikke noget CO2 ud af atmosfæren. Til gengæld er affaldsproduktet vanddamp, som også har en klimaeffekt, ikke mindst når det bliver udledt oppe i flyhøjde, og det er formentlig kommet fra flydende vand på jordoverfladen i produktionen (hvor det store vandforbrug i øvrigt er et miljøproblem i sig selv). Altså en netto tilførsel af klimaeffekt. Ved methanol-produktionen har du i det mindste fjernet CO2'en fra atmosfæren først, før den bliver genudledt.

At vi også kommer til at finde ud af hvordan vi fjerner noget CO2 og lagrer det har ikke meget med produktionen af fremtidens brændstof at gøre - men det er heller ikke nogen modsætning, og der er ingen grund til at stille det op sådan.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak