Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Grønne rejser (Generelt)

af Svend, 2/1 2022, 20:55 (816 dage siden) @ TWB

Som pilot synes jeg det lyder helt hul i hovedet. Der findes ikke grønne fly endnu! Det tager 5-6 år bare at sætte nye (allerede færdiguviklede) motorer på en eksisterende flyver, og grønne motorer til trafikfly eksisterer slet ikke. Mit bud er at et sandt grønt fly stadig er 10-15 år ude i fremtiden.

Personligt så jeg hellere en heftig klimaafgift eller minimumspriser på flybilletter, ala hvad Østrig har kig på. De har selv foreslået 40 eur (ca 300 dkk). Personligt ville jeg lægge ud med 1500 dkk på de korteste ruter.


Det er også hvad jeg hører, når jeg taler med folk som har viden om og forstand på flymotorer. Indtil nu har vi kun hørt udtalelser fra politikere, leverandører af "grønt brændstof" og et par forskere på universiteter. Ingen refererer til viden fra udlandet endsige fra de, der fremstiller flymotorer.


D. 1.12.2021:
Fremtiden er måske nået for 1 måned siden?
https://www.energy.gov/energysaver/articles/united-airlines-first-passenger-flight-usin...

Det er da fint. Men jeg savner stadig noget mere sagligt/fagligt end hvad statsministeren sagde i sin nytårstale. ... men selvfølgelig: ekspertisen findes uden for landets grænser, blandt andet hos de, der fremstiller flymotorer. Lad os høre, hvad transportministeren kan bidrage med .... nogen i ministeriet må have fodret statsministeren med informationer. Der må ligge mere bagved hendes udtalelse om fremtidig flytrafik.

--
Svend


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Jernbanebøger

Nærumbanen 1900-2000

Nærumbanen 1900-2000. Pris 300 kr.

Læs mere
Hectorrail

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak