Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Oplysninger om passagerer (Generelt)

af Thomas de Laine ⌂, København, 6/1 2022, 19:01 (839 dage siden) @ mss

Som MSS skriver, blev der i 1990'erne lavet nogle forsøg med (efter datidens forhold) moderne it, hvor man i busserne og på stoppestederne kunne give realtidsinformation og annoncere næste stoppested - dog kun pr. rulletekst, ikke som automatisk stemme. Det foregik fra ca. 1996 på linje 300S (kaldet Skybus) og på en række linjer ad Amagerbrogade (daværende linje 2, 11, 28, 250S og 350S m.fl., kaldet PrioBus). Fra omkring 2003 kom en mere moderne udgave på A-buslinjerne.

Fra 1. maj 1998 blev det obligatorisk for HT-chaufførerne at annoncere stoppesteder for tjekpunkter (det er firkantet sagt de stoppesteder, der står tider for i køreplanen) og zonegrænser i højttaleren. Noget andet er så, at de langt fra altid "huskede" at gøre det. Jeg kender ikke til tal på, hvor mange af dem, der gjorde det, men som med så meget andet, blev det husket, når der var kontrollanter fra HT med i bussen.

Det var først i anden halvdel af 00'erne, at der begyndte at blive annonceret stoppesteder via en talesyntese i busserne, og det er også sket gradvist, f.eks. i forbindelse med indsættelse af nye busser.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak