Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Kattegat hvornår? (Generelt)

af anho, 7/1 2022, 21:44 (832 dage siden) @ tgsen

Hvorfor skal man omlægge Nordvestbanen? Det tjener jo ingen nytte, når det alligevel er næsten lige så dyrt at udrette en bane til 250 km/t som at bygge en helt ny. Og en Kattegatforbindelse uden højhastighedsbane på Sjælland har ingen gang på jorden.

Hvis man absolut vil tage højde for en eventuel fremtidig højhastighedsbane Køge-Vordingborg, så kunne man jo lige så godt bare lade både Odsherred- og Nordvestbanen være i fred, og så bygge en helt ny elektrificeret bane fra Kalundborg til førnævnte punkt mellem Tølløse og Vipperød. Det giver under ingen omstændigheder mening at kannibalisere på Nordvestbanen, for det ville kræve næsten fuldstændig omlægning af tracéet for en minimal gevinst.

Og en højhastighedsbane fra Kalundborg til Lejre er allerede blevet undersøgt, og den er ikke samfundsøkonomisk rentabel. Jeg kan ikke se hvordan din plan på nogen måde skulle være bedre end bare at bygge en Kalundborg-Lejre (eller Kalundborg-Tølløse) bane. Medmindre man bor i Svinninge og gerne vil have direkte tog til København, selvfølgelig.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak