Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Kattegat hvornår? (Generelt)

af ThomasLarsen, 10/1 2022, 13:51 (827 dage siden) @ tgsen

Ikke desto mindre er mit primære problem forslaget om at forlægge Nordvestbanen til at køre via Svinninge. Der er intet reelt ræsonnement for denne forlægning, da det fører til at mange stationer bliver nedlagt, og ikke gør konstruktionen af din bane billigere. Hvis man fjerner den del fra dit forslag, så står man jo netop tilbage med den Lejre-tilslutning, som altså ikke er samfundsøkonomisk rentabel - men som måske, måske ikke kan blive det hvis den forsættes helt til Ny Ellebjerg.


Forslaget er netop ment som en forbedring af Lejre-tilslutningsforslaget, som i COWI (tror jeg det var) rapporten var ment som delvis en ombygning af Nordvestbanen vest for Knabstrup, foretaget mens banen var i drift. Svinninge-forlægningen fjerner trafikken fra den strækning og gør derved Lejre-ombygningsforslaget lettere og derved billigere, samtidig med at Odsherred får kortere til Jylland. De mange stationer i området vil alligevel forsvinde før eller senere.

Hvorfor er det at de mindre stationer forsvinder "før eller siden".???


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billige jernbane T-shirts

Hvad er det?
Hvad er det?

Her er en lille samling på 28 jernbanebilleder optaget gennem de seneste 30 år og spørgsmålet er nu, hvad de forestiller? Forhåbentlig kan nogle af Jernbanen.dk´s jernbanekyndige læsere identificere nogle af motiverne.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak