Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

S-togslinier - liniebogstaver - hvorfor ikke linjenumre? (Generelt)

af steenth, onsdag 19. januar, 2022, 14:58 (125 dage siden) @ Rørvig Station

På regionaltogene på Sjælland bør man også overveje linjenumre efterhånden. Står man på København H om et år så vil der være tre forskellige togsystemer mod Næstved, men de kører ad tre forskellige strækninger. Det ene kører over Roskilde, det andet over Køge Nord (uden stop) og det tredje over Køge. Så hvis man skal til Holme Olstrup vil det være lettere at sige at man skal tage med "RE20" mod Næstved fremfor "regionaltoget mod Næstved over Køge".


Og hvem gider lære alle de linjenumre udenad, bortset fra tognørder?

Jeg har oplevet at alm. pendlere bruger tognummer som form for linjenummer. Fx 12xx og 24xx på tognumre syd for Næstved.. Jeg har selv haft tanker om linjenummer på regionaltog, så det er lettere at formidle ændringer. Men standsningsmønsteret kan godt være forskellig mellem dag, aften og weekend - det kan være svært at formidle for dem som ikke er vant til køre i tog.
Mvh
Steen


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Danske privatbaner

Læs historien om:
Aabenraa Amts Jernbaner
Med P 917 over Sjælland
Med P 917 over Sjælland

Lars B. Christensen har igen været i avisarkivet og har fundet denne levende beretning i Dagens Nyheder en søndag i 1935. I artiklen beskriver journalisten, hvilken oplevelse det var, at køre med på maskinen fra København til Korsør.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak