Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

S-togslinier - liniebogstaver - hvorfor ikke linjenumre? (Generelt)

af Niels Bak, onsdag 19. januar, 2022, 17:52 (162 dage siden) @ Andrew_J

På regionaltogene på Sjælland bør man også overveje linjenumre efterhånden. Står man på København H om et år så vil der være tre forskellige togsystemer mod Næstved, men de kører ad tre forskellige strækninger. Det ene kører over Roskilde, det andet over Køge Nord (uden stop) og det tredje over Køge. Så hvis man skal til Holme Olstrup vil det være lettere at sige at man skal tage med "RE20" mod Næstved fremfor "regionaltoget mod Næstved over Køge".


Og hvem gider lære alle de linjenumre udenad, bortset fra tognørder?


Alle de linjenumre? Man lærer vel det/de linjenumre udenad, som er vigtige, når man skal til/fra job. Ligesom man i gamle dage lærte, at linje E er hurtigtoget mod Køge, mens linje A+ er bumletoget. I en uordenssituation vil det være relevant hurtigt at kunne finde "mit tog" via fx et linjenummer. Især med 3 forskellige togsystemer med samme destination, Næstved.


Jaja, "gode gamle" A+. ahhh den sprang nu var det 2 eller 3 stationer over. dertil skal du da endelig også huske at indlemme Ex som var hurtigere end den ordinære E til/fra Køge i Myldretiden indtil linjen stoppede eftermiddagskørslen og kun blev et morgensyn hehe.

hele det knopskydningssystem med + og x-linjer, som hed de samme bogstaver som nogle andre linjer husker jeg som pænt forvirrende, når jeg som ung kom fra provinsen på besøg i hovedstaden. Det er der heldigvis ryddet - næsten - op i siden.

Om numre eller bogstaver er bedst har jeg til gengæld ingen mening om :-)


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Jernbanebøger

Nordbanen

Nordbanen. Pris 320 kr.

Læs mere
3 flyttefirma tilbud

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak